Conceição maakt veel indruk op Schreuder: 'Een sierlijke speler, met gif in zich'

Conceição maakt veel indruk op Schreuder: 'Een sierlijke speler, met gif in zich'

21-10-2022 17:20 Laatste update: 20:43
80

Alfred Schreuder vindt dat Francisco Conceição een uitstekende ontwikkeling doormaakt. De trainer van Ajax is erg gecharmeerd van de Portugees en hoopt hem de komende weken steeds vaker minuten te kunnen geven.

Op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met RKC Waalwijk stond Schreuder even stil bij Conceição, die met een aantal goede invalbeurten nadrukkelijk op de deur lijkt te kloppen. "We zijn heel tevreden met zijn ontwikkeling en hopen hem vaker minuten te kunnen geven. Hij heeft de uitstraling van een rasvoetballer. Hij is goed in de één tegen één, speelt mensen uit en creëert overtallen."

Wedden

Meer odds

De linkspoot lijkt voorlopig nog geen basisplaats te gaan veroveren in Amsterdam, iets waar hij zelf overigens al wel behoefte aan heeft. "Je ziet dat hij meer wil spelen. Hij is ongeduldig op een goede manier. Dat heeft iedere speler, en hij ook. Wij zien ook dingen op de training waarbij we denken: hij kan prima spelen. Er zijn nu alleen spelers voor hem. Hij traint hard en is een sierlijke speler, met heel veel gif in zich."

RKC en Ajax trappen zaterdag om 18.45 uur af. Bij de Amsterdammers ontbreekt naar alle waarschijnlijkheid Devyne Rensch. Kenneth Taylor keert waarschijnlijk wel weer terug in de selectie.