PSV op rapport: Simons en invaller De Jong grote uitblinkers, één dissonant

27-10-2022 20:40
292

Vijf keer scoorde PSV in de Europa League-kraker tegen Arsenal, waarvan twee geldige doelpunten (2-0). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een mooie voetbalavond in het Philips Stadion.

Walter Benítez - 7: net als vorige week in Londen keepte Benítez een goede wedstrijd. De dingen die hij moest doen, voerde de Argentijnse doelman naar behoren uit.

Phillipp Mwene - 6,5: geen hoogvlieger, maar Mwene doet geen gekke dingen en dat is in Europese wedstrijden tegen topclubs als Arsenal mooi meegenomen. Ruim voldoende.

André Ramalho - 7: vorige week één van de beste PSV'ers, omdat hij Gabriel Jesus van scoren wist af te houden. Donderdagavond stond hij tegenover Eddie Nketiah en dat was andere koek. Ramalho kwam amper in de problemen.

Jarrad Branthwaite - 7,5: de van Everton gehuurde Branthwaite speelde een puike wedstrijd tegen zijn landgenoten. Hij verving Armando Obispo met verve, verrichtte veel herstelwerkzaamheden voorkwam een kwartier voor tijd de 2-1 van Arsenal.

Philipp Max - 6,5: zo vaak de PSV-dissonant in Europa, maar dit keer straalde Max eindelijk weer eens wat uit. Als hij deze lijn doortrekt, kan het nog wat worden. Wel ramt de bijna-fitte Mauro Júnior al op de deur.

Erick Gutiérrez - 7: die kun je er goed bij hebben, zullen de supporters in het Philips Stadion weer tegen elkaar hebben gezegd. Als golfbreker op het middenveld speelde Gutiérrez een belangrijke rol.

Ibrahim Sangaré - 6,5: zijn slippertje vlak voor rust werd niet afgestraft door Martin Odegaard en daarover mocht Sangaré niet klagen. In de overige 89 minuten speelde het Premier League-doelwit een gedegen wedstrijd.

Joey Veerman - 7,5: met Oranje naar het WK zit er niet meer in, maar Veerman liet zien dat hij zich uitstekend staande kan houden op een groot podium. Wat heet: de Volendammer brak met zijn linkerbeen de ban.

Anwar El Ghazi - 5: de enige PSV-aanvaller met een Premier League-verleden bakte er weinig van tegen Arsenal. Hij liet zich keer op keer de kaas van het brood eten en leed veel balverlies. In de rust gewisseld.

Xavi Simons - 8,5: de 'starboy' van PSV, zo wordt hij in Engeland al genoemd. Simons blonk weer uit, deed als gelegenheidsspits heel veel goed en had ook een goal gemaakt als er geen VAR was geweest. Wát een ontwikkeling maakt hij door.

Cody Gakpo - 7,5: in Europa tegen sterke tegenstanders wilde het nog niet vlotten dit seizoen, maar Gakpo gaf donderdagavond wél zijn visitekaartje af. Ondanks twee afgekeurde goals werd hij - samen met Xavi Simons en Luuk de Jong - de grote man.

Invallers
Luuk de Jong - 8: viel bij de start van de tweede helft in voor El Ghazi en was direct weer goud waard voor PSV. Eerst de assist op Veerman, daarna zelf de 2-0 maken, natuurlijk met het hoofd. De Jong kan zijn koffer voor het WK alvast pakken.

Jordan Teze - x: viel na 80 minuten in voor Branthwaite en speelde te kort voor een beoordeling.
Guus Til - x: viel na 80 minuten in voor Veerman en speelde te kort voor een beoordeling.
Noni Madueke - x: viel na 80 minuten in voor Simons en speelde te kort voor een beoordeling.
Mauro Júnior - x: viel na 84 minuten in voor Gakpo en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 7: de koploper van de Premier League met 2-0 verslaan, mede door een gouden wissel van de trainer. Van Nistelrooij heeft er een stempel bij op zijn Europese paspoort.