Grote complimenten voor 'wonderkid' Simons: 'In Nederland bij beste drie spelers'

Grote complimenten voor 'wonderkid' Simons: 'In Nederland bij beste drie spelers'

27-10-2022 20:49
107

Xavi Simons heeft ESPN-analist Kenneth Perez definitief overtuigd in het gewonnen Europa League-duel van PSV met Arsenal (2-0). De potentiële WK-ganger speelde een dijk van een wedstrijd.

"Xavi Simons was wel heel erg goed...", is de eerste reactie van Perez na de wedstrijd. "Echt heel erg goed, tegen de nummer één van de Premier League. Heel goed. In Nederland heeft hij al laten zien dat hij goed is, maar dat is een iets ander niveau. Ik was benieuwd of hij zich staande zou houden. Nou, hij is niet de grootste, maar wel supersterk en gespierd. Met slimmigheidjes maakte hij het Arsenal heel erg moeilijk."

Pierre van Hooijdonk roemt Simons ook, maar was al overtuigd. "Hij is samen met Cody Gakpo de belangrijkste speler van PSV dit seizoen. Hij heeft al genoeg laten zien. Simons hoort in Nederland bij de drie beste spelers, dan hoef je je op zijn leeftijd (19, red.) niet ook nog internationaal te bewijzen." Kees Kwakman ziet de kansen van Simons op een plek in de WK-selectie van Oranje groeien. "Voor de bondscoach was dit waarschijnlijk ook een meetpunt."