Uitblinker Simons deelt sleutel tot succes en gaat in op grote WK-ambities

Uitblinker Simons deelt sleutel tot succes en gaat in op grote WK-ambities

28-10-2022 00:13 Laatste update: 00:16
100

Xavi Simons was donderdag een van de uitblinkers aan PSV-zijde tijdens de knappe 2-0 overwinning op Arsenal. De middenvelder, die sinds deze week deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands Elftal, prees zichzelf na afloop een gelukkig man.

"Ik ben vrolijk, ik heb genoten. We wisten dat we vol energie moesten starten tegen de nummer één van de Premier League. Natuurlijk miste ik mijn goal, maar het team staat op de eerste plaats. En als ik dan goed kan spelen, is dat helemaal top", zo vertelde de goedlachse Simons na de wedstrijd aan ESPN

Tijdens het voetbalgevecht vocht de rechtspoot veel duels uit, ook met ogenschijnlijk fysiek sterkere tegenstanders. "In Parijs speelde ik ook tegen grote mensen, de Ligue 1 is ook fysiek", aldus Simons, die daarmee doelt op zijn periode bij Paris Saint-Germain. "Ik moest dus iets in mezelf zoeken om me tijdens een wedstrijd te verdedigen. Het oefenen in de gym is voor mij het belangrijkste."

De razendsnelle ontwikkeling van de negentienjarige speler is ook Louis van Gaal niet ontgaan. De bondscoach heeft hem opgenomen in de voorselectie voor het WK in Qatar en bepaalt op 11 november of hij de PSV’er meeneemt. "Ik pak het goed op, ik train hard en ik geef alles. Voetbal is mijn leven. Ik ben klein, maar dat maakt niet uit. Wie weet. Het is een droom, wie wil er nu niet op een WK spelen?”