'Dit is Feyenoord in het klein, ik was meteen enthousiast toen Overmars belde'

'Dit is Feyenoord in het klein, ik was meteen enthousiast toen Overmars belde'

28-10-2022 13:26
19

John Stegeman is geen hoofdtrainer meer, maar als assistent van Mark van Bommel geniet hij met volle teugen bij Royal Antwerp FC. Na een belletje van technisch directeur Marc Overmars was hij meteen enthousiast.

Stegeman noemt het ambitieuze Antwerp 'een topclub in spe'. "Klein Feyenoord, groot Go Ahead Eagles", zegt hij in De Stentor. "Zo, wat een passie stralen ze hier uit. Echt een orkaan van geluid. Maar goed, we zitten hier dan ook in een havenstad. Die mentaliteit zie je duidelijk terug op de tribune."

Bij achteenvolgens Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle stond Stegeman op eigen benen. Dat hij nu assistent-trainer is, voelt niet als een stap terug. "Vanuit het buitenland had ik verschillende aanbiedingen om op het hoogste niveau als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Maar dat was onderkant. Dat is Antwerp niet. Dit is een topclub in spe. Vandaar ook dat ik meteen enthousiast was toen Marc Overmars me belde."

Samen met Andries Ulderink en Jürgen Dirckx moet Stegeman de hoofdtrainer, Van Bommel, ontlasten. "Ik noem mezelf liever gewoon voetbaltrainer. Je doet het namelijk met elkaar, als team", zegt hij. Mediaverplichtingen na de wedstrijd heeft Stegeman niet meer. "Dat is toch heerlijk? Hoofdtrainer zijn heeft veel mooie dingen, maar ook minder prettige. Wanneer het minder gaat, ben jij de pineut."