Van Hanegem hoopt op Simons op WK: 'Van de duvel niet bang'

Van Hanegem hoopt op Simons op WK: 'Van de duvel niet bang'

29-10-2022 10:54
111

Willem van Hanegem hoopt dat Xavi Simons wordt opgenomen in de WK-selectie van het Nederlands elftal. De Kromme weet echter ook dat de wegen van bondscoach Louis van Gaal soms ondoorgrondelijk zijn.

Van Hangem zag Simons onder meer uitblinken in het Europa League-duel van PSV met Arsenal (2-0). Hij hoopt dat het genoeg is om Van Gaal te overtuigen. "Zo'n ventje van net negentien jaar met van die krulletjes die een heel stadion enthousiast maakt en van de duvel niet bang is", zegt het Feyenoord-icoon in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Of hij op het WK ook moet worden opgesteld? Dat weet ik niet. Maar met het oog op latere grote toernooien zou het mooi zijn als Simons nu ook alvast een WK gaat meemaken."

De keuze is in handen van Van Gaal, om wie Van Hanegem vaak moet lachen. "Dan denk ik: Doe nou gewoon normaal, man. Want Louis doet altijd net alsof hij alles uitgevonden heeft. Mensen denken dat Louis en ik ruzie hebben. Is niet zo. Nooit gehad ook. Maar ik begrijp niet hoe hij de dingen soms brengt en altijd iets wil doen dat anderen niet doen. Louis van Gaal heeft al genoeg bewezen met de goede spelers die hij had. Al is hij dat waarschijnlijk ook niet met me eens. Hij vindt waarschijnlijk vooral dat zijn spelers een goede trainer hadden. En dat ze blij moesten zijn dat ze met hem trainen mochten", grapt Van Hanegem.