PSG zegeviert dankzij supertrio nipt in doelpuntenfestijn met zeven goals

29-10-2022 18:51
8

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond met 4-3 gewonnen van Troyes AC. De Parijzenaren hebben de zege voor een groot deel te danken aan Lionel Messi, die een geweldige tweede helft speelde.

PSG begon met het supertrio Messi, Neymar en Kylian Mbappé aan het thuisduel. Het drietal zag hoe hun ploeg na drie minuten op achterstand kwam. Mama Samba Baldé zette de bezoekers op voorsprong met een knappe volley. De Parijzenaren waren wakker geschud en maakten voor het halfuur via Carlos Soler gelijk. Tegen de verhouding in kwam Troyes vlak na rust opnieuw op voorsprong. Samba Baldé toonde zich een ware plaaggeest, door uit de draai voor 1-2 te zorgen.

Op dat moment moest de Messi-show nog beginnen. De Argentijn zette PSG drie minuten later voor de tweede keer naast Troyes met een geweldig afstandsschot. Niet veel later was hij aangever bij de 3-2 van de thuisploeg. Een steekbal van Messi spleet de Troyes-defensie in tweeën, waarna Neymar koeltjes kon afronden. Mbappé bracht PSG tien minuten voor tijd in veilige haven via de penaltystip.

Toch werd het nog spannend in het Parc des Princes. Troyes kwam drie minuten voor tijd terug in de wedstrijd, na laconiek verdedigen van onder meer Sergio Ramos. PSG kwam niet meer in de problemen na de 4-3, waardoor de punten in de Franse hoofdstad blijven. Na dertien speelrondes staat PSG op 35 punten, vijf meer dan nummer twee RC Lens.