Spelersrapport PSV: niet lager dan 6,5, Gutiérrez blinkt uit in vechttopper

Spelersrapport PSV: niet lager dan 6,5, Gutiérrez blinkt uit in vechttopper

06-11-2022 19:00 Laatste update: 19:02
194

De titelrace ligt weer helemaal open na de bloedstollende zege van PSV op Ajax (1-2). VoetbalPrimeur geeft cijfers aan de elf PSV'ers die aan de aftrap stonden.

Walter Benítez - 7,5: na een aantal slordigheidjes ontstonden er twijfels rond Benítez, maar de Argentijnse keeper is een absolute versterking voor PSV. Dat bleek ook tegen Ajax weer. Hij staat er op de belangrijke momenten.

Phillipp Mwene - 6,5: Mwene was gedreven en hield zich goed aan het strijdplan van Van Nistelrooij. Blonk niet uit, maar vechtte keihard voor iedere bal en gaf alles voor zijn ploeg

André Ramalho - 7: ontpopte zich in de slotfase van Ajax-PSV tot één van de hoofdrolspelers door alles uit de kast te trekken om de drie punten in de Eindhovense zakken te houden. Alles het niet mooi kan, dan maar lelijk.

Armando Obispo - 6,5: met een harde tackle liet hij de vlam in de pan slaan na een half uur spelen. De daaropvolgende gele kaart had geen impact op het spel van Obispo. Een ruime voldoende.

Philipp Max - 6,5: verdedigend stond Max een keer wél zijn mannetje, ook omdat Steven Bergwijn er weinig van bakte. Aanvallend had de Duitser er meer uit kunnen halen. Zijn voorzetten blijven een aandachtspunt.

Érick Gutiérrez - 8: PSV is opeens onverslaanbaar en dat valt niet los te zien van Guti's terugkeer in de basiself. De Mexicaan bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de 0-2. In de slotfase waren zijn slimmigheidjes doorslaggevend.

Ibrahim Sangaré - 6,5: in de beginfase had Sangaré zijn handen vol aan Mohammed Kudus, die zijn directe tegenstander soms overvleugelde. Daarna herstelde de Ivoriaan zich goed.

Joey Veerman - 6,5: de meest onzichtbare PSV'er in Amsterdam was Veerman. Hij werkte keihard, maar kon nooit zijn stempel drukken zonder door het ijs te zakken. Halverwege de tweede helft gewisseld.

Xavi Simons - 7: het is een genot om Simons over het veld te zien vliegen en voor een jongen van 19 is hij een ongelooflijk volwassen voetballer, maar soms kan het geklaag richting de arbitrage wel een onsje minder.

Luuk de Jong - 7,5: de spits van PSV die 'niet kan voetballen' logenstrafte zijn criticasters opnieuw in een belangrijke wedstrijd. De Jong scoorde voor de vierde opeenvolgende keer tegen Ajax en was ook bij de tweede PSV-treffer goud waard.

Cody Gakpo - 7: is bezig aan een topseizoen en was in de eerste helft tegen Ajax weer bepalend. Het was zijn voorzet die de goal van Luuk de Jong inleidde. Ook verdedigend droeg Gakpo zijn steentje bij om de zege over de streep te trekken.

Invallers
Anwar El Ghazi - x: kwam na 62 minuten in het veld voor Veerman en ramde een vrije trap op de lat, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Jordan Teze - x: kwam na 62 minuten in het veld voor Max en speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: kwam na 80 minuten in het veld voor De Jong en speelde te kort voor een beoordeling.
Guus Til - x: kwam na 80 minuten in het veld voor Simons en speelde te kort voor een beoordeling.
Jarrad Branthwaite - x: kwam na 87 minuten in het veld voor Gakpo en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 7: als speler vond hij het al heerlijk om naar Amsterdam te komen en als trainer trekt hij die lijn door. Van Nistelrooij won het schaakspel van Alfred Schreuder en kan voorlopig niet meer stuk.

Lees ook het spelersrapport van Ajax!