Ten Hag met Manchester United tegen FC Barcelona: dit is de volledige loting

Ten Hag met Manchester United tegen FC Barcelona: dit is de volledige loting

07-11-2022 13:20 Laatste update: 13:41
34

Erik ten Hag moet het met Manchester United opnemen tegen FC Barcelona in de tussenronde van de Europa League. Het is de grootste kraker die maandag uit de bus kwam rollen tijdens de loting in Nyon. 

FC Barcelona, dat uit de Champions League gekegeld werd door Bayern München en Internazionale, kwam als eerste uit de koker en werd geloot met Manchester United: een absolute kraker op het twee na beste Europese podium. Voor Ten Hag is het ook een weerzien met Frenkie de Jong, met wie hij zeer succesvol samenwerkte bij Ajax. De Jong werd afgelopen nog gelinkt met een overstap naar Old Trafford, maar bedankte.

Een andere Europese grootmacht was daarna aan de beurt: Juventus. De Italianen treffen FC Nantes. Ajax moet het opnemen tegen de nummer drie van Duitsland, Union Berlin, terwijl PSV Sevilla treft. Rekik keert dus terug naar Eindhoven. Luuk de Jong keert weer terug naar Spanje, waar hij de Europa League al eens won.

Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen komen tegen het AS Monaco van Myron Boadu te staan. Een ander mooi affiche is Red Bull Salzburg - AS Roma. De ploeg van Mourinho won de Europa League al eens in dienst van Manchester United. Afgelopen seizoen troefde hij Feyenoord af in de finale van de Conference League.

De volledige loting
FC Barcelona - Manchester United
Juventus - Nantes
Sporting CP - Midtjylland
Shakthar Donetsk - Stade Rennes
Ajax - Union Berlin
Bayer Leverkusen - AC Monaco
Sevilla - PSV
Red Bull Salzburg - AS Roma