Gullit over Blind en Schreuder: 'Is er iets voorgevallen dan?'

Gullit over Blind en Schreuder: 'Is er iets voorgevallen dan?'

07-11-2022 21:15
73

Ruud Gullit vraagt zich af of er iets is voorgevallen tussen Alfred Schreuder en Daley Blind. De verdediger van Ajax moest zondag tegen PSV, net als in het duel met Rangers FC, plaats nemen op de bank.

Blind is bezig aan een mindere fase in zijn carrière. De linkspoot is de laatste weken vaak het mikpunt van kritiek, en bleef de laatste twee duels negentig minuten op de bank. Gullit vermoedt dat er iets aan de hand is. "Er was sprake van dat hij bij Rangers zou invallen. Hij zou er inkomen, en dan komt Rensch. Is er niet meer voorgevallen dan?", aldus Gullit bij Rondo

Collega-analist Jan van Halst denkt dat het gewoon te maken heeft met de vormdip waarin de Oranje-international momenteel verkeert. "Misschien heeft de trainer heeft in zijn hoofd gezeten en gezegd: je bent nu een paar weken tegengevallen, ik neem nu de beslissing dat ik geen gebruik meer van je maak."

Ook Khalid Boulahrouz denkt dat dat de reden is. "De resultaten zijn niet goed, dat ligt niet alleen maar aan Blind, maar er zijn wel veel goals gevallen waar hij een aandeel in had. Maar ik vind hem geen verdediger, dus ik beoordel hem ook niet zo. Maar als je daar staat, wordt er wel wat van je verwacht."