Miljoenenaankoop Bullaude voorlopig bij Feyenoord O21: 'Komt meer bij kijken'

Miljoenenaankoop Bullaude voorlopig bij Feyenoord O21: 'Komt meer bij kijken'

09-11-2022 16:50
40

Feyenoorder Ezequiel Bullaude moet het vooralsnog voornamelijk doen met speelminuten in de 021 van de Rotterdammers. De 22-jarige Argentijn heeft te stellen met behoorlijk wat concurrentie, zo stelt Arne Slot.

Feyenoord betaalde afgelopen zomer 7.5 miljoen voor de middenvelder. In zijn eerste twee maanden in Rotterdam kwam hij tot drie duels in de Eredivisie, waarvan de wedstrijd tegen NEC op 2 oktober (1-1) zijn laatste was. 

Wedden

Meer odds

Slot werd woensdag op de persconferentie in aanloop naar het treffen met SC Cambuur gevraagd naar wat Bullaude moet doen om een basisspeler te worden van Feyenoord. "Vooral datgene wat hij momenteel bij Feyenoord 021 doet: goals blijven maken en het op de training laten zien. Ondanks dat ik goals maken een heel belangrijk onderdeel van het spel vind, komt er meer bij kijken. Ook zit er een klein verschil in of jij je goals maakt bij O21 tegen de tegenstanders waar zij tegen spelen, of dat je dat doet op het trainingsveld, of bij het eerste elftal."

Het gebrek aan speelminuten in het eerste heeft ook met iets anders te maken, zo vervolgt Slot: "Het is niet zo dat wanneer je een speler minder ziet dat het met hem te maken heeft. Het heeft er ook te maken met de spelers die voor hem staan. Hij heeft best veel concurrentie." Het duel tussen Feyenoord en Cambuur begint donderdag om 20.00 uur. Bij een overwinning op de Friezen komen de Rotterdammers op dertig punten.