Marokko met Ziyech en drie anderen met Eredivisie-verleden naar WK, geen El Ghazi

Marokko met Ziyech en drie anderen met Eredivisie-verleden naar WK, geen El Ghazi

10-11-2022 12:36 Laatste update: 14:50
40

Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat gaan met Marokko naar het WK in Qatar. Dat heeft bondscoach Hoalid Regragui donderdagmiddag bekendgemaakt.

Sinds de komst van Regragui maakt Ziyech weer deel uit van de Marokkaanse selectie. De aanvaller van Chelsea lag overhoop met de oude bondscoach Vahid Halilhodzic en kwam daardoor lange tijd niet uit voor zijn land. Hij is in Qatar de grote ster van Marokko. Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain) is de andere blikvanger.

Ook Mazraoui (Bayern München) en Amrabat (Fiorentina) kregen te horen dat ze naar het WK gaan, evenals Zakaria Aboukhlal (Toulouse). Opvallend is de oproep voor Bilal El Khannouss. De achttienjarige spelmaker van KRC Genk is dit seizoen doorgebroken in België en speelde voorheen jeugdinterlands voor België. Anwar El Ghazi zit er ondanks pogingen van de Marokkaanse voetbalbond niet bij.

Marokko speelt in groep F tegen Kroatië, België en Canada. Op 23 november spelen de Leeuwen van de Atlas tegen Kroatië, op 27 november tegen België en op 1 december tegen Canada.