'Maat is vol voor Ten Hag: Nederlander informeert United over Ronaldo-besluit'

'Maat is vol voor Ten Hag: Nederlander informeert United over Ronaldo-besluit'

15-11-2022 08:26 Laatste update: 13:41
69

Erik ten Hag is helemaal klaar met Cristiano Ronaldo. De Nederlandse manager heeft de leiding van Manchester United laten weten dat de Portugese ster niet meer in actie kan komen voor de club, meldt ESPN op basis van bronnen.

Ten Hag vindt dat Ronaldo te ver is gegaan met zijn snoeiharde interview bij Piers Morgan. De 37-jarige aanvaller vertelde onder meer dat hij geen respect heeft voor de ex-trainer van Ajax.

Ten Hag heeft een ontmoeting gehad met United-eigenaar Joel Glazer. Daarin gaf hij aan dat Ronaldo in zijn ogen geen respect voor hem en de club toont. De Nederlander zou al op vakantie gaan met zijn familie, maar heeft deze vanwege alle ophef uitgesteld.

Het is niet voor het eerst dat Ten Hag te maken krijgt met de grillen van zijn sterspeler. Hij moest hem eerder al twee reprimandes geven: in juli, nadat Ronaldo de voorbereiding afbrak. En in oktober vanwege het weigeren van een invalbeurt.

Nu lijkt de maat dus vol op Old Trafford. The Telegraph schreef maandag al dat The Mancunians het liefst het contract van Ronaldo willen ontbinden. Volgens ESPN wint de Premier League-grootmacht momenteel juridisch advies in. Ronaldo ligt nog tot het einde van het seizoen vast. Met een salaris van 500.000 pond is hij de grootverdiener in de selectie.