FIFA-baas Infantino vraagt om staakt-het-vuren in Oekraïne tijdens het WK

FIFA-baas Infantino vraagt om staakt-het-vuren in Oekraïne tijdens het WK

15-11-2022 09:06
93

Een opmerkelijke oproep van Gianni Infantino: de FIFA-voorzitter wil dat Rusland en Oekraïne de wapens neerleggen tijdens het WK in Qatar. Dat liet hij weten tijdens de G20-top in het Indonesische Bali.

"Voetbal is veel meer dan gewoon sport. Voetbal verenigt de wereld. Het WK is een plek om mensen in vrede bij elkaar te brengen. Het is iets waar we van moeten genieten gedurende deze turbulente tijd waarin we leven", verkondigde Infantino in zijn toespraak voor de wereldleiders.

"Mijn voorstel voor jullie is om na te denken over een staakt-het-vuren. Voor één maand, gedurende het WK. Of iets anders dat ervoor kan zorgen dat de dialoog weer kan worden opgepakt, als een eerste stap naar vrede. Jullie zijn de wereldleiders en kunnen de loop van de geschiedenis beïnvloeden", aldus de Zwitser, die eerder deelnemende landen nog op het hart drukte om zich niet te bemoeien met politieke situaties.

Rusland is vanwege de oorlog uitgesloten van deelname aan het WK in Qatar. Oekraïne wist zich niet te plaatsen voor het eindtoernooi.