Geen Blind meer in Ajax-basis, geen probleem voor Van Gaal: 'Ben zelfs wel blij'

Geen Blind meer in Ajax-basis, geen probleem voor Van Gaal: 'Ben zelfs wel blij'

18-11-2022 20:56
78

Louis van Gaal heeft Daley Blind opnieuw publiekelijk verdedigd. De bondscoach is 'heel tevreden' over de bekritiseerde verdediger. Van Gaal is er stiekem wel blij dat Blind de laatste weken op de bank zat Ajax.

In gesprek met NRC wordt Van Gaal geconfronteerd met het feit dat Blind uit vorm is en weinig speelt bij Ajax. Om die specifieke redenen liet hij Georginio Wijnaldum enkele maanden geleden nog helemaal buiten de Oranje-selectie. "Maar Blind heeft altijd geleverd in het Nederlands elftal", countert Van Gaal.

"Over hem ben ik heel tevreden. Hij speelt bij Oranje ook op een heel andere positie dan bij Ajax. Ik ben er zelfs wel blij mee dat hij een beetje rust heeft gehad in aanloop naar het WK", zegt de bondscoach vervolgens.

Enkele dagen geleden liet Van Gaal al weten dat hij het 'ongelofelijk' vindt dat Blind ter discussie staat. "Hij speelt bij mij niet linksback, niet middenvelder, wat hij ook kan in mijn ogen. Hij speelt ook niet links in het centrum bij mij. Hij speelt als wingback. Hij is juist de tactische variant", zei de coach toen.