Sneijder mist kwaliteit bij Oranje: 'In 2010 hadden we bij rust al 3-0 gestaan'

Sneijder mist kwaliteit bij Oranje: 'In 2010 hadden we bij rust al 3-0 gestaan'

22-11-2022 18:22
120

Wesley Sneijder heeft nog altijd weinig fiducie in een wereldtitel van het Nederlands elftal. De recordinternational genoot zeker niet van de eerste wedstrijd tegen Senegal ondanks de 2-0 zege.

De moeizame start wijt Sneijder niet aan spanning. "Het is een kwestie van kwaliteit", reageert de voormalig spelmaker in gesprek met Voetbal International. "Ik heb niemand gezien die de beslissende pass kon geven, op het juiste moment, met de juiste snelheid. Die mogelijkheden waren er echt wel. Met de ploeg van het WK 2010 hadden we bij rust al met 3-0 voorgestaan."

Sneijder schaart zich dan ook niet achter bondscoach Louis van Gaal, die te pas en te onpas verklaart dat Oranje wereldkampioen kan worden. "Je moet dat als ambitie uitspreken, dat snap ik ook wel. Maar diep van binnen weet hij ook wel dat het heel lastig wordt. Ik houd het op de kwartfinale."

Ook met de uitspraak dat de huidige spelersgroep beter is dan de selectie die in 2014 brons veroverde, is Sneijder het oneens. "Hij kan moeilijk gaan zeggen dat deze groep minder is dan die op het WK in 2014. Maar het is natuurlijk onzin."