Boussaboun roemt factor in Marokko-succes: 'Hij is echt een verademing'

Boussaboun roemt factor in Marokko-succes: 'Hij is echt een verademing'

10-12-2022 13:52
10

Ali Boussaboun roemt bondscoach Walid Regragui als een belangrijke factor achter het succes van Marokko op het WK. De Leeuwen van de Atlas versloegen in de achtste finale Spanje en hopen zich zaterdag ten koste van Portugal te plaatsen voor de halve finale.

Boussaboun ziet een groot verschil tussen Regragui en voorganger Vahid Halilhodzic, die in conflict raakte met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. "Halilhodzic vond een persoonlijke vete belangrijker dan het spelletje. Hij dacht alleen maar aan zijn eigen ego", zegt de oud-international in gesprek met NU.nl. "Regragui is een relatief jonge trainer, die in Europa is opgegroeid. Ik heb nog met hem samengespeeld bij het Marokkaanse elftal en heb hem leren kennen als een vriendelijke en nette man. Hij is de ideale trainer voor dit Marokko, echt een verademing."

Ook Marokko-watcher Anouar Amrani van ESPN ziet dat er nu eindelijk een klik is tussen de bondscoach en de spelers. "Met Halilhodzic was er een leeftijdsverschil van veertig jaar, dat was veel te groot. Hij begreep de spelers niet en zij begrepen hem niet. Dat is met Regragui wel anders. Hij is een stuk jonger en doet mee met de trainingen. De spelers hebben echt respect voor hem."

Marokko en Portugal staan zaterdag vanaf 16.00 tegenover elkaar.