'FC Barcelona spot WK-revelatie als 'low-cost'-concurrent Frenkie De Jong'

'FC Barcelona spot WK-revelatie als 'low-cost'-concurrent Frenkie De Jong'

12-12-2022 10:42 Laatste update: 10:52
35

FC Barcelona overweegt in januari een poging te ondernemen om Azzedine Ounahi los te weken bij Angers. De WK-sensatie bij Marokko wordt in Catalonië gezien als een koopje, met de potentie om in de toekomst veel geld op te leveren.

Het economisch noodlijdende Barcelona wil zich in de winterse transferperiode versterken met een speler die bij voorkeur zowel op de rechterflank als ook als middenvelder uit de voeten kan. Bernardo Silva en Ilkay Gündogan staan hoog op de lijst, maar lijken in januari niet haalbaar. Ounahi is dat wel, meldt Mundo Deportivo. De 22-jarige revelatie van de Marokkaanse nationale ploeg valt bij Barça binnen het 'low cost-profiel'.

Ounahi ligt bij Angers vast tot de zomer van 2026. Zijn marktwaarde ligt rond de vier miljoen euro, al is de verwachting dat zijn WK-prestaties zijn prijskaartje omhoog stuwen. De Spaanse bondscoach Luis Enrique sprak na de achtste finale tussen Marokko en Spanje al vol lof over Ounahi, terwijl Angers-voorzitter Saïd Chabane erkent dat het lastig wordt de rechtermiddenvelder te behouden. "We hebben een gesprek gehad met de trainer en de sportief directeur om alle scenario's te bespreken. Je weet dat je een speler die wil vertrekken niet kunt tegenhouden", zegt hij tegen RMC Sport

Mocht Barcelona daadwerkelijk toeslaan, wordt Ounahi in Catalonië een concurrent van Frenkie de Jong.