Gemis Feyenoord-'mentor' voelbaar: 'Het hele elftal kan op hem teren'

Gemis Feyenoord-'mentor' voelbaar: 'Het hele elftal kan op hem teren'

28-12-2022 15:20
49

Mario Been stelt dat de kampioensaspiraties bij de Feyenoord-aanhang getemperd zullen worden door de blessure van Gernot Trauner. De voormalig trainer benadrukt hoe belangrijk de Oostenrijker is voor de ploeg van Arne Slot.

Feyenoord gaat na veertien speelrondes aan kop in de Eredivisie. Woensdagmiddag oefent de Stadionclub tegen FC Emmen, op 8 januari staat de hervatting van de competitie op het programma. "Iedereen heeft het alweer over de Coolsingel. Je weet hoe snel dat hier gaat als je winterkampioen wordt... Terwijl we nog niet eens halverwege de competitie zijn", zegt Been bij ESPN.

Wedden

Meer odds

De afwezigheid van Trauner, die maandenlang uit de roulatie is met een knieblessure, gaat volgens Been voelbaar zijn. "Je hebt het over Trauner, de mentor van het elftal. Het is een jongen die er staat, met dusdanig veel ervaring, dat het hele elftal op hem kan teren. Het is met name ook een mentale klap voor het elftal. Zo'n belangrijke speler die wegvalt. Hij zit overal tussen, is fysiek en wint veel kopduels. Ook heeft hij de ervaring waar een bal gaat vallen. Een groot gemis."