'Naast United en Liverpool toonde ook derde Europese topclub interesse in Gakpo'

'Naast United en Liverpool toonde ook derde Europese topclub interesse in Gakpo'

29-12-2022 11:16 Laatste update: 11:24
38

Naast Manchester United heeft ook Chelsea de afgelopen dagen nog een poging gewaagd om Cody Gakpo vast te leggen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller koos zoals bekend uiteindelijk voor Liverpool. 

Volgens ED-verslaggever Rik Elfrink was Chelsea tot op het laatste moment nog in de markt voor Gakpo. The Blues wilden de WK-uitblinker van Oranje dolgraag overnemen, maar wilden niet voldoen aan de vraagprijs van PSV. Chelsea had naar verluidt maximaal veertig miljoen euro over voor de Nederlander, te weinig voor de PSV. Ook het United van manager Erik ten Hag was lang in de race voor de handtekening van de aanvaller, maar ook zij zouden te weinig geld hebben geboden. 

Gakpo werd woensdagavond officieel gepresenteerd bij Liverpool, dat wel vijftig miljoen euro over had voor zijn diensten. Manager Jürgen Klopp liet in gesprek met de clubkanalen al weten bijzonder uit te kijken naar de samenwerking. 'We denken dat Gakpo een mooie toekomst bij ons zal hebben. Er zijn veel dingen leuk aan Cody. Hij is nog maar 23 jaar, maar heeft al heel wat ervaring. Hij was de aanvoerder van PSV en zoals veel mensen hebben gezien, heeft hij ook een geweldig WK gehad met Oranje.'