Brood: 'Ik had verwacht dat ADO Den Haag op dezelfde voet door zou gaan'

Brood: 'Ik had verwacht dat ADO Den Haag op dezelfde voet door zou gaan'

03-01-2023 08:21
18

De situatie bij ADO Den Haag verbaast Ruud Brood. Brood was vorig jaar nog trainer in Den Haag en haalde zelfs een periodetitel, nu staat de club op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Brood had verwacht dat ADO 'op dezelfde voet door zou gaan'. De realiteit is nu dat de club ver is weggezakt. "De fans waren tevreden omdat er veel Haagse jongens bij de selectie zaten. Dat was deels noodgedwongen, want toen ik er tekende was er geen geld. Door de verkoop van enkele talenten waren er begin dit seizoen wel middelen. Dan verwacht je dat de club beter gaat presteren", vertelt Brood aan De Telegraaf.

Dat Ricardo Kishna en Thomas Verheydt een transferverzoek indienden en Daryl Janmaat opstapte als technisch manager, is volgens Brood veelzeggend. "Voor veel trainers zou een wankele organisatie een enorme belemmering zijn. Maar niet voor Dick Advocaat. Dat is zo'n autoriteit. Die laat zich niets vertellen. Ik moest wel tien mensen overtuigen als ik een assistent wilde hebben. Als Advocaat zegt dat hij Cor Pot wil, dan komt hij er ook."

"Ik verwacht dat het met ADO de komende maanden vele malen beter zal gaan. Niet alleen door Advocaat of door de komst van nieuwe spelers. Er komen ook belangrijke jongens van blessures terug, zoals bijvoorbeeld Boy Kemper."