Go Ahead Eagles verlengt knappe reeks door uit bij Fortuna te winnen

07-01-2023 21:55
28

Go Ahead Eagles is de competitiehervatting uitstekend begonnen met een 0-2 overwinning op Fortuna Sittard. De ploeg van trainer René Hake klimt daardoor naar de negende plaats op de Eredivisie, Fortuna blijft steken op de twaalfde plek.

Go Ahead speelde een slechte eerste twintig minuten en riskeerde de openingstreffer van Burak Yilmaz, waarna de ploeg van Hake karakter toonde en op voorsprong kwam via Bas Kuipers.

Trainer Julio Vélazquez kon het allemaal niet aanzien en botvierde zijn frustratie op de dug-out. Go Ahead kreeg de boel steeds beter op de rit, terwijl Fortuna wegzakte. Toen Bobby Adekanye voor rust 0-2 maakte, was het statistisch eigenlijk al gedaan.

De bezoekers in Limburg kregen een saaie tweede helft voorgeschoteld, waarin het gevaar vooral van Go Ahead kwam. Pas in de slotfase probeerde Fortuna iets te forceren, maar echt aanspraak op de aansluitingstreffer maakte de thuisploeg niet.

Daardoor kon Go Ahead de wedstrijd relatief eenvoudig uitspelen.