Dembélé knalt Barça naar overwinning in kraker, Catalanen alleen aan kop

08-01-2023 22:56 Laatste update: 23:54
20

Barcelona heeft zondagavond goede zaken gedaan in La Liga. Er werd met 0-1 gewonnen van Atletico Madrid in het Metropolitano. Daarmee gaat Barça weer eenzaam aan de leiding in de Spaanse competitie. Het verschil met nummer twee Real Madrid bedraagt drie punten.

De Catalanen konden in deze wedstrijd geen beroep doen op Robert Lewandowski, die drie wedstrijden is geschorst. Xavi Hernández koos voor Ansu Fati als spits. Hij werd geflankeerd door Ousmane Dembélé en Pedri González als hangende linksbuiten. Frenkie de Jong stond in de basisopstelling. Diego Simeone koos voorin voor João Félix en Antoine Griezmann.

Barcelona oogde in de openingsfase van de wedstrijd veel energieker dan de thuisclub, maar op het spekgladde veld in het Metropolitano was de eindpass vaak slordig. Tot de 21ste minuut, toen Pablo Gavi de bal keurig meegaf aan Ousmane Dembélé in een razendsnelle aanval. De Fransman drukte af in de lange hoek en bracht Barça verdiend op voorsprong: 0-1.

Los Colchoneros drongen in de tweede fase van de eerste helft aan en waren dichtbij treffers via Marcos Llorente, José María Giménez en Nahuel Molina. In de 42ste minuut kon Marc-André ter Stegen redden op een inzet van Antoine Griezmann. Barça hield verrassend stand. Bij rust was het 0-1.

In de tweede helft was Atletico Madrid minder gretig. In de 62ste minuut verdubbelde Dembélé de score bijna nadat hij doorbrak, maar hij raakte de buitenkant van de paal. Het tempo zakte verder af. In de 73ste minuut scoorde Ferran Torres, maar hij stond in buitenspelpositie. Er vond nog een judowedstrijd plaats op het veld tussen Ferran Torres en Stefan Savić. Beide spelers kregen rood. In de 95ste minuut kreeg Atlético Madrid een megakans via Antoine Griezmann, maar zijn inzet werd van de achterlijn gehaald door Ronald Araújo. Het was het laatste moment van de wedstrijd. Barcelona boekt een cruciale uitzege en gaat nu eenzaam aan de leiding in La Liga. Atlético Madrid staat op een matige vijfde plek.