'Geweldige prof' Gakpo beoordeelt zichzelf na meeslepend Liverpool-debuut

'Geweldige prof' Gakpo beoordeelt zichzelf na meeslepend Liverpool-debuut

09-01-2023 07:30
25

Cody Gakpo geeft zichzelf een voldoende voor zijn debuut bij Liverpool. In de meeslepende FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (2-2) deed de oud-PSV'er weinig fout, maar wist hij ook niet uit te blinken.

"Ik denk dat ik goede dingen heb kunnen laten zien, maar die heb ik ik helaas ook afgewisseld met wat slordige momenten", zegt Gakpo, die een halve assist op Mohamed Salah gaf, in De Telegraaf. "Het is aan mij om me te blijven ontwikkelen en ook hier bepalend te worden."

Zijn eerste stappen in een volgepakt Anfield zal hij nooit meer vergeten. "Dat voelde zó lekker. Over de sfeer op Anfield is het al vaak gegaan, maar als je er zelf als speler staat, merk je hoe fantastisch het is om in dit stadion te voetballen."

Virgil van Dijk, die na het vertrek van Georginio Wijnaldum weer een Nederlandse teamgenoot heeft, is lovend over Gakpo. "Cody moet even de tijd krijgen, maar ik weet dat hij een geweldige prof is", zegt de geblesseerde verdediger.

Gakpo voelt zich gesteund door Van Dijk en zijn andere teamgenoten. "De trainingen gingen in de dagen voor de wedstrijd lekker en daardoor voelde ik me goed voor mijn debuut. Daarin speelde de manier waarop de ploeg en eigenlijk de hele club me heeft opgevangen, wel een rol. Ook de supporters reken ik daarbij. Iedereen was geweldig voor me."