Kwakman en Vink zien Ajax slechte beurt maken: 'Er is geen enkele discipline'

Kwakman en Vink zien Ajax slechte beurt maken: 'Er is geen enkele discipline'

14-01-2023 22:12
60

Ajax stelt teleur in de Eredivisie-topper tegen FC Twente. De Amsterdammers krijgen kritiek van ESPN-analisten Kees Kwakman en Marciano Vink.

Het staat halverwege 0-0 in de Johan Cruijff Arena, maar de bezoekers uit Enschede hadden de beste kansen. Bovendien kreeg Devyne Rensch een rode kaart, nadat hij zich na een diepe bal liet verrassen door Ricky van Wolfswinkel.

"Volgens de letter van de wet is dit een rode kaart", stelt Kwakman. Hij houdt hem licht vast en Van Wolfswinkel weet precies wat hij moet doen. Het is gewoon niet slim van Rensch. Dit had hij vorige week tegen NEC ook al." Vink is het daarmee eens, maar plaatst vraagtekens bij de hele situatie. "Je mag dat beter inschatten, maar waarom loop je het risico om daar één-tegen-één te gaan staan? Dat is nergens voor nodig."

Twente kreeg voor de rode kaart al kansen om de score te openen. Zo kopte Michel Vlap op de lat uit een voorzet. Kees Kwakman oordeelt hard over de organisatie bij Ajax. "Dat is wel opvallend. Eigenlijk iedereen staat bij een man. Maar dan zie je dat Timber Van Wolfswinkel loslaat, en Álvarez laat Vlap een beetje los. Dan komt Vlap daar helemaal vrij. Dat is gewoon discipline. Ook Kenneth Taylor laat Smal volledig lopen, géén enkele discipline. Er is ook geen enkele communicatie. Dit valt echt wel te trainen, die ballen van de zijkant."

"Zo begon Ajax. Dan hoor je vooraf: belangrijke wedstrijd. Maar als je niet simpel bij je mannetje blijft, nadat je vorige week notabene op die manier punten hebt verspeeld... (tegen NEC, red.) En Twente begon wel goed, die gingen volle bak vooruit", besluit Kwakman met een compliment aan de Tukkers. Vink: "Ajax moet hier gewoon 2-0, 3-0 achterstaan."