Van Nistelrooij bevestigt: PSV moet aanvoerder De Jong toch weer missen

Van Nistelrooij bevestigt: PSV moet aanvoerder De Jong toch weer missen

23-01-2023 12:30
48

Luuk de Jong mist dinsdagavond de uitwedstrijd van PSV bij FC Emmen. De spits moest zich afgelopen weekend tegen Vitesse (1-0) laten wisselen met een hoofdwond.

De Jong heeft geen hersenschudding, maar kampt wel met een hoofdwond en wordt daardoor aan de kant gehouden in Emmen. Ruud van Nistelrooij sprak maandag de hoop uit dat De Jong zaterdag tegen Go Ahead Eagles wel weer in actie kan komen, aldus het Eindhovens Dagblad.

Voor De Jong was het een zaterdagavond om snel te vergeten in het Philips Stadion. Vlak voor zijn hoofdblessure miste de aanvoerder een penalty. "Het is gehecht, alles zit weer netjes dicht, maar het is natuurlijk niet prettig", zei Van Nistelrooij na de wedstrijd. Het is nog niet duidelijk wie De Jong gaat vervangen tegen FC Emmen.

Na de zeventiende speelronde van de Eredivisie staat PSV op de derde plaats met een achterstand van drie punten op Feyenoord. AZ is de nummer twee met twee punten minder dan de koploper uit Rotterdam. FC Twente (vier punten) en Ajax (vijf punten) maken de top-vijf compleet.