'Xavi Simons eigenlijk te goed voor PSV, Luuk de Jong voorlopig op de bank'

'Xavi Simons eigenlijk te goed voor PSV, Luuk de Jong voorlopig op de bank'

06-02-2023 15:51
93

PSV-smaakmaker Xavi Simons kan zomaar uitgroeien tot één van de beste voetballers op de Europese velden. Dat stelt clubicoon René van de Kerkhof, die in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord (2-2) weer genoot van de aanvallende middenvelder.

De nog altijd pas negentienjarige Simons tekende onder meer voor een assist in De Kuip. "Zo Frank en vrij als Simons speelt, dat is een genot om te zien. Echt een topper, eigenlijk te goed voor PSV, ja", stelt Van de Kerkhof in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant.

Niet voor niets doet PSV er alles aan om het contract van Simons op te waarderen. De Eindhovenaren proberen ook van de clausule af te komen die hem in staat stelt terug te keren naar Paris Saint-Germain. "Het zou mooi zijn als Simons hier nog een of twee seizoenen speelt. Dat kan ook goed voor hem zelf zijn. Je ziet nu hoe moeilijk het voor jongens als Gakpo en Madueke in Engeland is. Maar die jongen is straks voor PSV niet te houden. Je weet nooit hoe goed hij gaat worden, maar hij kan zomaar één van de beste spelers van Europa worden."

Waar Simons imponeert, maakt Luuk de Jong een mindere indruk de laatste weken. "Hij gaf weer niet thuis tegen Feyenoord", oordeelt Van de Kerkhof. "Voor Luuk zou het misschien wel het beste zijn om hem voorlopig op de bank te houden. Dan kan hij weer even zijn kop leegmaken en sterker terugkomen. Straks moeten we tegen Sevilla, zijn oude club. Dat zou een mooi moment zijn om er weer te staan."