Tadic sprak niet met Schreuder na ontslag: 'Het blijft een geweldige trainer'

Tadic sprak niet met Schreuder na ontslag: 'Het blijft een geweldige trainer'

15-02-2023 16:04 Laatste update: 16:35
45

Dusan Tadic heeft nog geen contact gehad met de bij Ajax ontslagen trainer Alfred Schreuder. De twee hebben dezelfde zaakwaarnemer en kennen elkaar dus al langer, waardoor ze een goede band met elkaar hadden.

"Ik was inderdaad hiervoor al goed met Alfred", vertelt Tadic op de persconferentie van Ajax voor het duel met Union Berlin. "Ik wens hem het allerbeste en het is jammer dat het voor hem niet gelukt is. Hij kwam in een moeilijke tijd met veel veranderingen en natuurlijk kon hij het beter doen. Maar Schreuder is nog steeds een geweldige trainer en een geweldig mens. Het is jammer dat hij hier geen prijs kon pakken, maar dat hoort bij een topclub."

Tadic is wel blij met de nieuwe trainer bij Ajax. Volgens de aanvoerder heeft de komst van John Heitinga een positieve werking op de spelersgroep. "Er zijn veel dingen veranderd, vers bloed en nieuwe energie. Het is mooi dat de trainer de club kent en daarvoor leeft. Ik ben erg onder de indruk."

Maar ook Heitinga zelf is blij met het spel en de houding van zijn aanvoerder bij de ploeg. "Op het moment dat wij spelen, dan zie je in alles dat hij het spelletje begrijpt. Als het spannend wordt kan hij de ploeg op sleeptouw nemen. Hij is niet voor niets de aanvoerder en een belangrijke schakel voor ons."