Overeenkomsten met 'vakidioot' Slot: 'Kwamen twee werelden bij elkaar'

Overeenkomsten met 'vakidioot' Slot: 'Kwamen twee werelden bij elkaar'

17-02-2023 18:10 Laatste update: 18:26
46

AZ-trainer Pascal Jansen ziet overeenkomsten met Arne Slot, met wie hij in het verleden samenwerkte in Alkmaar. De oefenmeester beschouwt zichzelf en Slot als 'vakidioten'.

Feyenoord en AZ staan zaterdagavond in Eredivisie-verband tegenover elkaar. Het wordt een weerzien voor Slot en Jansen, die de rechterhand van de huidige Feyenoord-trainer was. "Ik vond het interessant om zijn bezetenheid van het vak van dicht bij mee te maken. Omdat ik zelf ook voor vakidioot word aangezien", zegt Jansen op het persmoment van vrijdag. "We kwamen destijds als twee vakidioten bij elkaar. Allebei hadden we de drang om de ploeg iedere dag te verbeteren."

Volgens de keuzeheer zijn er ook verschillen. "Ik heb een andere achtergrond: ik heb lang in de jeugd gewerkt, waarin de ontwikkeling van het individu centraal staat. Daarin heb ik me iets anders ontwikkeld dan Arne. In die zin kwamen er twee werelden bij elkaar. Dat was een interessante periode."

Jansen heeft sinds het noodgedwongen vertrek van Slot bij AZ eind 2020 geen contact meer met hem gehad. "We hebben alleen nog contact als collega’s langs het veld. Of ik dat jammer vind? Het is wat het is."