Overlijden Atsu 'klap' voor Vitesse: 'Aantal jongens heeft met hem samengespeeld'

Overlijden Atsu 'klap' voor Vitesse: 'Aantal jongens heeft met hem samengespeeld'

18-02-2023 16:41
15

Vitesse-trainer Phillip Cocu is aangeslagen door het treurige nieuws over Christian Atsu. Zaterdag werd bekend dat de voormalig speler van de Arnhemse club is omgekomen na de aardbevingsramp in Turkije.

Het lichaam van Atsu, die actief was voor Hatayspor, is onder het puin gevonden, meldden zijn zaakwaarnemer en werkgever eerder deze zaterdag. In het seizoen 2013/2014 kwam de Ghanees, die slechts 31 jaar mocht worden, op huurbasis uit voor Vitesse. "Het is een klap voor de club", zegt Cocu voor aanvang van het duel met FC Volendam bij ESPN.

"Een aantal jongens heeft met hem samengespeeld. Een tijdje geleden kwam het nieuws naar buiten dat het goed was...", doelt de Vitesse-trainer op de persoonsverwisseling. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Atsu levend onder het puin vandaan was gehaald, maar toen bleek het om iemand anders te gaan. "Als je later hoort dat hij is komen te overlijden, is dat een klap voor iedereen."

"Volgens mij hebben de supporters tijdens de wedstrijd een actie. Wij zullen er als ploeg na de wedstrijd aandacht aan geven."