Bruggink ziet uitblinker bij 'slechte' Feyenoord-AZ: 'Hij ontstijgt het niveau'

Bruggink ziet uitblinker bij 'slechte' Feyenoord-AZ: 'Hij ontstijgt het niveau'

18-02-2023 22:16
81

Arnold Bruggink ziet dat Feyenoord en AZ nog geen potten kunnen breken in de Eredivisie-topper in De Kuip. Vooral de Rotterdamse middenvelders hebben het moeilijk, terwijl namens AZ één speler het niveau ontstijgt.

"Het stokt bij Feyenoord bij Mats Wieffer en Quinten Timber", analyseert Bruggink in de rust bij ESPN. "Ze hebben een aantal keer echt wel momenten gehad om naar voren te kunnen. Zonder Orkun Kökcü wordt één van die twee verplicht om de ballen te gaan spelen, maar ze spelen redelijk snel in de breedte. Daar heeft Gimenez ook last van."

Wedden

Meer odds

Ook Javairo Dilrosun heeft het moeilijk als nummer tien, ziet Bruggink. "Dilrosun staat daar een beetje voor, hij krijgt ook weinig ballen en weet niet zo goed hoe hij moet bewegen. Dilrosun heeft superveel moeite. Hij vindt het super lastig zonder bal, waar hij moet zijn in de kleine ruimtes. Soms moet je ook lopen voor anderen, om ruimtes te maken. Daar heeft hij super veel last van. Dat vindt hij moeilijk."

Bruggink ziet slechts één speler die echt in positieve zin opvalt in De Kuip. "Ik zie op dit moment één speler die echt een goed niveau haalt en het ontstijgt. Dat is Jordy Clasie. Dat is zo'n beetje de enige die het onder controle heeft. Het is gewoon een slechte wedstrijd. Technisch gezien valt het mij heel erg tegen."