Heitinga prijst Kaplan: 'Belangrijk dat hij zo dicht mogelijk betrokken is'

Heitinga prijst Kaplan: 'Belangrijk dat hij zo dicht mogelijk betrokken is'

04-03-2023 09:56
17

John Heitinga is blij voor Steven Bergwijn, die in het bekerduel met De Graafschap een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte. De trainer van Ajax maakte zich tegelijkertijd nooit echt zorgen over de 25-jarige aanvaller.

"Met Stevie weet je dat het niet aan zijn arbeid ligt. En ook niet aan zijn bereidheid en leergierigheid", zegt Heitinga, geciteerd door Ajax Life. "We weten allemaal dat hij hard werkt om nog gevaarlijker te worden. Hij moet nog meer diepte in zijn spel krijgen. Je ziet dat hij daar ook mee bezig is."

Heitinga ziet dat Bergwijn op zijn best is wanneer hij naar binnen kan trekken. "Als je dan een back hebt die er in de overlap overheen klapt, dan komt Stevie in zijn kracht. Het is geweldig dat hij die goal maakt. In de afgelopen periode was hij wat wild in het afronden. Hij was echt op zoek naar dat doelpunt. Bij iemand met zoveel kwaliteiten, weet je dat die goal gaat vallen."

Kaplan
Heitinga geeft in aanloop naar het Eredivisie-duel met NEC ook een update over het herstel van Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdedigr ligt op schema. "Natuurlijk zal hij een obstakel tegenkomen als hij vanuit deze blessure herstelt, maar hij is een fijne en open jongen", stelt de coach bij Ajax TV. "Hij werkt heel erg hard."

Heitinga probeert Kaplan zoveel mogelijk te betrekken bij het eerste elftal. Zo maakt hij veel teambesprekingen mee. "Het is belangrijk dat hij zo dicht mogelijk betrokken is. Dan krijgt hij mee hoe wij willen spelen en wat er wordt verwacht op zijn positie."