De Ligt wijst Bayern de weg en brengt Rekordmeister terug aan kop in Bundesliga

04-03-2023 20:25 Laatste update: 20:43
3

Bayern München heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan het bezoek bij VfB Stuttgart. Mede door een treffer van Matthijs de Ligt zegevierde Der Rekordmeister met 1-2.

Julian Nagelsmann had een basisplaats ingeruimd voor De Ligt, terwijl Ryan Gravenberch en Daley Blind op de bank zaten. Bayern had aanvankelijk weinig te duchten van Stuttgart, tot minuut 36. Met een belangrijke ingreep op de lijn voorkwam De Ligt een treffer van de thuisploeg. Nog geen drie minuten later was de Oranje-international aan de andere kant van grote waarde: met een fraai schot van afstand bracht hij Bayern aan de leiding.

Die marge werd halverwege de tweede helft verdubbeld door Eric Choupo-Moting. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar. Gravenberch kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen. De middenvelder zag het duel door een treffer van Juan José Perea nog spannend worden. Toch wist Bayern de zege over de streep te trekken.

Door de overwinning klimt Bayern weer over Borussia Dortmund heen. Beide ploegen hebben 49 punten, maar dankzij een beter doelsaldo voert Bayern de lijst aan.