KNVB kiest voor plotse verzoening: 'Tijd dat we altijd onze zin kregen is voorbij'

KNVB kiest voor plotse verzoening: 'Tijd dat we altijd onze zin kregen is voorbij'

06-03-2023 09:32 Laatste update: 09:58
53

Gianni Infantino en de KNVB hebben de kou uit de lucht gehaald. De Nederlandse bondsvoorzitter Just Spee liet zich eerder nog kritisch uit over de Zwitser, maar nu lijkt de lucht geklaard na een stevig gesprek tussen de twee.

De KNVB lijkt volgende week in te gaan stemmen met de herbenoeming van Infantino als FIFA-voorzitter, die veel zaken opgehelderd heeft in gesprek met Spee. De bondsvoorzitter heeft meer begrip voor de positie van de FIFA-baas omtrent het WK in Qatar. "De wereld is soms complexer dan we in ons landje denken. De positie van Infantino was niet makkelijk. Hij moest rekening houden met wat Qatar wilde, met de grote sponsors. Dat neemt niet weg dat we niet verwacht hadden dat het met OneLove zo zou lopen. De signalen vooraf waren echt anders."

Eerder was Infantino ook kritisch op de Europese bonden en de afkeuring die zij toonden voor de acties van de Zwitser. "Ik vond dat veel te ver gaan en dat heb ik hem ook gezegd. Nederland is een belangrijk voetballand, onze kritiek wordt gehoord", aldus Spee. "Tegelijk hebben we het niet alleen voor het zeggen, de FIFA heeft 211 leden. Dat wil niet zeggen dat we onze mening niet moeten geven, maar de tijd dat we altijd onze zin kregen, is echt voorbij; dat heeft dit WK wel aangetoond. Dat zullen we moeten accepteren".