De Ligt: 'Ik was alert en kon redden, ik ben blij dat ik het team kon helpen'

De Ligt: 'Ik was alert en kon redden, ik ben blij dat ik het team kon helpen'

08-03-2023 23:25
9

Matthijs de Ligt kan zijn geluk niet op na de zege van Bayern München op Paris Saint-Germain. De Nederlandse verdediger behoorde tot de uitblinkers aan Duitse zijde tijdens de kraker in de achtste finales van de Champions League.

Na afloop kreeg De Ligt de vraag wat deze zege betekent voor Bayern. "Ik denk dat dit heel veel betekent. Als je van een geweldig team als PSG wint, dan is dat heel goed. Dit geeft heel veel vertrouwen. We hebben vandaag laten zien wat voor team wij kunnen zijn", stelt de ex-Ajacied in een interview na afloop dat wordt gedeeld door RTL7.

De Ligt was enorm belangrijk voor Bayern door bij een 0-0 stand een bal van Vitinha voor de lijn weg te halen. "Het was een belangrijk moment in de wedstrijd", beseft hij. "Ik was alert, ik hou er altijd rekening mee dat een teamgenoot de bal kan verliezen. Ik was er klaar voor en gelukkig schoot hij niet hard genoeg, waardoor ik kon redden. Ik ben heel blij dat ik het team kon helpen. Ik denk dat het hele team een fantastische wedstrijd speelde."

Met de uitschakeling van PSG nam Bayern een belangrijke horde in de Champions League. De Ligt wil echter niet te ver vooruit kijken. "We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. We staan in de kwartfinale, maar die duels worden pas na de interlandbreak gespeeld. Eerst hebben we nog twee duels in de Bundesliga. Dat is ook heel belangrijk voor ons. We genieten nu even van deze zege, maar daarna focussen we ons op de volgende wedstrijd."