De Boer vol bewondering bij PSG: 'Hij is net 17 geworden, een veldheer'

De Boer vol bewondering bij PSG: 'Hij is net 17 geworden, een veldheer'

12-03-2023 09:28
22

Ronald de Boer kijkt vol bewondering naar Paris Saint-Germain-talent Warren Zaïre-Emery. De piepjonge middenvelder stond zaterdag tegen Stade Brest (1-2 winst) al voor de vierde keer dit seizoen in de basis in de Ligue 1.

"Hij is net zeventien jaar geworden, op 8 maart. Als je dan al zo volwassen speelt. Ze laten hem ook de hele wedstrijd staan, ook als het spannend wordt in de laatste tien minuten. Hij doet helemaal geen gekke dingen. Hij speelt zó volwassen", toont De Boer zich onder de indruk bij Ziggo Sport. "Het is een controleur, maar hij kan ook indribbelen. Het is echt een spelversneller. Hij staat er als een veldheer. En dat als zeventienjarig jongetje. Hij verblikt of verbloost niet."

De oud-international maakt een opvallende vergelijking. "Als ik zijn gezicht zie lijkt hij een beetje op Justin Kluivert. Ook in de manier waarop hij beweegt. Hij staat alleen iets meer naar achteren en speelt als controleur. Als je in het vedettendom van PSG een basisplaats hebt…"

Zaïre-Emery speelde in totaal al twintig officiële duels voor de Franse topclub, waarvan zes als basisspeler. Daarin scoorde hij twee keer.