Van der Vaart komt superlatieven tekort: 'Iets wat ik jarenlang niet heb gezien'

Van der Vaart komt superlatieven tekort: 'Iets wat ik jarenlang niet heb gezien'

20-03-2023 22:44
79

Rafael van der Vaart is lyrisch over Xavi Simons. De 109-voudig Oranje-international pleit voor een basisplaats in het Nederlands elftal voor de PSV-spelmaker.

Bij het Ziggo Sport-programma Rondo wordt Van der Vaart gekscherend voorzitter van de Xavi Simons-fanclub genoemd. "Ik zie iets wat ik jarenlang niet heb gezien", begint Van der Vaart zijn lofzang. "Een Nederlands talent met zoveel potentie... Iedereen ziet dat, alleen in Nederland zijn we heel snel van: nou... zus en zo. Hij is de allerbeste speler die we hebben. Of ik dat echt vind? Absoluut, op zijn positie."

Van der Vaart denkt dat Simons zijn medespelers bij Oranje beter kan maken. "Iedereen wil graag met hem spelen. Ik denk dat het voor Memphis fantastisch gaat zijn, en ook voor Frenkie als die fit is." Ruud Gullit trapt op de rem en is van mening dat Simons nog de nodige stappen moet maken. "Ik vind hem te frivool. Ik vergelijk hem met Gavi en Pedri, die zijn veel verder. In Europa League-wedstrijden werd hij (Simons, red.) af en toe weggepoetst."

Simons zit bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt deze interlandperiode twee EK-kwalificatieduels: uit tegen Frankrijk en thuis tegen Gibraltar.