Blind kiest na 99 interlands zijn favoriete coach: 'Was mijn beste trainer ooit'

Blind kiest na 99 interlands zijn favoriete coach: 'Was mijn beste trainer ooit'

22-03-2023 19:25
215

Daley Blind kan deze interlandperiode zijn honderdste wedstrijd voor Oranje spelen. De verdediger maakte zijn debuut in 2014 en zat sindsdien steevast bij de selectie. In gesprek met de Telegraaf blikt hij terug op die 99 duels.

Blind werd onder andere gevraagd naar de beste bondscoach onder wie hij heeft gespeeld. "Daar overval je me echt mee", zegt de 33-jarige speler van Bayern München. "Ik moet misschien Louis van Gaal zeggen, maar zeg Louis van Gaal en mijn vader Danny. Hoewel we in de tijd van mijn vader niet in een goede fase zaten met Oranje en we niet goed presteerden. Een combinatie van die twee is het beste."

Voor Blind is de vraag omtrent zijn favoriete bondscoach erg lastig, omdat hij toch echt zijn vader ook wil noemen. "Dit is een gewetensvraag. Het groepsproces met Van Gaal, terwijl mijn vader mijn beste persoonlijke trainer is. Van kleins af aan. Door zijn lessen ben ik de voetballer geworden die ik ben geworden. M’n beste trainer ooit."

De kans dat Blind minuten maakt komende interlandperiode is niet in te schatten. Op zijn persconferentie eerder deze week gaf Koeman aan dat de verdediger niet de voorkeur geniet op de linksbackpositie. "Blind is niet mijn eerste keuze nee. Maar ik heb hem er wel bij gehaald, omdat ik hem die honderdste interland gun."