FC Groningen verliest ondanks goal Pepi en kijkt degradatiespook in de ogen

02-04-2023 18:39 Laatste update: 20:10
159

De kans op degradatie uit de Eredivisie wordt steeds reëler voor FC Groningen. Ondanks een overwicht en een doelpunt van Ricardo Pepi ging de ploeg van trainer Dennis van de Ree met duidelijke cijfers onderuit bij Fortuna Sittard: 3-1.

Door de late zege van FC Emmen op hekkensluiter SC Cambuur en de remises van Excelsior en FC Volendam móést Groningen punten pakken in Sittard. Dat lukte niet, waardoor de achterstand op de gedeelde nummers zestien Vitesse, FC Emmen en Excelsior is opgelopen naar zeven punten met nog zeven speelrondes te gaan.

Dat het degradatiespook rondwaart bij de Groningers, komt gezien de start tegen Fortuna Sittard niet helemaal uit de lucht vallen. Al na drie minuten opende Iñigo Córdoba de score door een lage voorzet vanaf de rechterkant binnen te tikken.

Groningen was de bovenliggende partij, maar kreeg op slag van rust nogmaals een Limburgse draai om de oren. Weer was het Córdoba die profiteerde van geklungel in de defensie, met een hoofdrol voor doelman Michael Verrips. Kort daardoor werd een doelpunt van Elvis Manu afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft moest Groningen koste wat kost doelpunten maakte en na 76 minuten deed Ricardo Pepi precies dat. Het transferdoelwit van PSV en Feyenoord maakte zijn tiende competitiegoal van het seizoen met een schot in de korte hoek. Verder kwamen de Groningers echter niet meer.

Sterker nog, in de blessuretijd werd het vonnis geveld door Fortuna Sittard. Paul Gladon werkte de bal met zijn rug binnen: 3-1. FC Groningen kijkt het degradatiespook nu recht in de ogen. Bij Fortuna is men wel blij: met 32 punten is lijfsbehoud dichtbij voor de club uit Sittard.