Bosz reageert op FC Twente-afwijzing: 'Als Ajax komt, zou ik wel gaan praten'

Bosz reageert op FC Twente-afwijzing: 'Als Ajax komt, zou ik wel gaan praten'

03-04-2023 21:11
160

Peter Bosz bevestigt dat hij niet de nieuwe trainer van FC Twente wordt. De 59-jarige trainer legt uit waarom hij het aanbod van de Tukkers heeft afgewezen.

Bosz, sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon in oktober vorig jaar clubloos, heeft bedankt voor de vacature bij Twente. "Ik heb gezegd dat het voor mij te vroeg komt, eigenlijk een paar jaar te vroeg. Zeker in maart al", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport. "We hebben een gesprek gehad en ik heb ze dat verteld. De meeste clubs gaan voor het volgend seizoen hun beslissing eind mei nemen, of begin juni, en ik wil volgend jaar aan de bak. Ik heb gezegd dat ik begrijp dat zij ook verder moeten zoeken."

Wedden

Meer odds

De oefenmeester krijgt de vraag of hij serieus heeft overwogen om Ron Jans na dit seizoen op te volgen. "Ik slaap al een maand in Enschede, op de logeerkamer bij mijn vrouw, die was wel boos. Maar ik hoop eigenlijk dat er een grotere club komt." Marco van Basten vraagt zich af wat Bosz doet als Ajax belt. "Als Ajax komt, zou ik wel gaan praten. Maar die hebben nog niet gebeld. Nederland is absoluut een optie, waarom niet? In het buitenland is ook prima."