Inter dankzij Lukaku naast Juventus, maar Belg krijgt rood door manier van juichen

04-04-2023 23:06
28

Juventus heeft dinsdagavond op het nippertje een overwinning tegen Internazionale uit handen moeten geven. Door een late goal van Juan Cuadrado werd het in eigen huis 1-0, maar door een penalty in de absolute slotfase mocht Lukaku alsnog de 1-1 maken. Daarna ontketende zich een ware heksenketel met drie rode kaarten.

De Vrij en Dumfries stonden overigens niet in de basis bij de ploeg van trainer Simone Inzaghi, net als Romelu Lukaku. Dumfries en de Belg mochten nog wel invallen. In de openingsfase van de wedstrijd ging het over en weer tussen beide ploegen. Echt gigantische kansen kwamen er niet, maar de eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door beide teams.

Ook na rust ging het kalmpjes over en weer, tot de wedstrijd in minuut 82 pas echt losbarste. Juan Cuadrado kwam aan de rechterkant helemaal vrij na een aanval van Juventus over links. De Colombiaan had wat geluk, maar zijn inzet zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende voorsprong van de thuisploeg.

Toch was de goal van Cuadrado niet genoeg om uiteindelijk de goede uitgangspositie te pakken. In de derde minuut van de blessuretijd maakte Gleison Bremer op een ongelukkige manier hands, maar de bal ging op de stip. Bij de Turijnse thuisploeg was alles en iedereen woedend, maar Lukaku liet zich niet afleiden. Hij schoof de strafschop geconcentreerd binnen en bepaalde de eindstand op 1-1.

Na de gelijkmaker begonnen de opstootjes op het veld. Bij Juventus waren ze woedend om de manier van juichen van Lukaku, die een gebaar maakte naar de fans. De Belg kreeg hiervoor rood, waarna een ware knokpartij zich ontketende. Ook de doorgaans ervaren Samir Handanovic en Cuadrado kregen nog een rode kaart voorgeschoteld.