FC Twente heeft alle reden tot lachen na ruime zege op kansloos Cambuur

FC Twente heeft alle reden tot lachen na ruime zege op kansloos Cambuur

09-04-2023 14:06
37

FC Twente heeft zondag een kinderlijk eenvoudige zege op SC Cambuur geboekt. De Tukkers waren veel en veel te sterk voor de machteloze hekkensluiter van de Eredivisie. Het werd bovendien een heugelijke middag voor Michel Vlap en Wout Brama.

FC Twente was vanaf het eerste fluitsignaal oppermachtig. De openingstreffer van Ricky van Wolfswinkel viel na twaalf minuten. De spits rondde af op aangeven van Vaclav Cerny. Virgil Misidjan had de 2-0 op de schoen, maar in de rebound schoot hij naast. Een tweede treffer kon desondanks niet uitblijven en Vlap was de gelukkige. Het was voor de aanvallende middenvelder zijn eerste goal sinds 22 april 2022. Niet voor niets werd al gesproken van de Vloek van Vlap.

Het was voor rust eenrichtingsverkeer in De Grolsch Veste en dat was nog zachtjes uitgedrukt. Na een voorzet van Gijs Smal maakte Sem Steijn er ook nog 3-0 van. Het was een pijnlijke exercitie voor Cambuur, dat in de eerste helft geen enkel schot wist af te vuren op het doel van Lars Unnerstall. De woedende coach Sjors Ultee besloot vier wissels door te voeren, maar beterschap bleef uit voor de Leeuwarders.

Twente geloofde het ondertussen wel en telde zijn zegeningen. Zo maakte Wout Brama zijn rentree. De 36-jarige middenvelder speelde daarmee zijn driehonderdste competitiewedstrijd voor de club. En er was nog meer reden tot lachen. Smal en Van Wolfswinkel combineerden erop los en stelden Joshua Brenet uiteindelijk in staat om er 4-0 van te maken. Voor de vleugelverdediger zijn derde assist van de middag.

Die prachtige aanval was de kers op de taart voor Twente, dat de vijfde plaats weer overneemt van Sparta. Voor Cambuur lijkt het doek inmiddels wel gevallen. De hekkensluiter heeft een achterstand van acht punten op Excelsior met nog zes duels voor de boeg.