Barcelona sjokt zonder De Jong richting landstitel: wéér doelpuntloze remise

Barcelona sjokt zonder De Jong richting landstitel: wéér doelpuntloze remise

16-04-2023 18:20 Laatste update: 18:26
23

FC Barcelona stevent nog steeds af op de 27ste landstitel in Spanje, maar de klad zit er de laatste weken stevig in. Ook tegen Getafe vielen zondag geen doelpunten: 0-0. De laatste keer dat Barça twee wedstrijden op rij doelpuntloos gelijkspeelde, was in april 2008.

Real Madrid won zaterdag simpel van Cádiz 0-2) en staat met nog negen speelrondes te gaan elf punten achter Barcelona. De Catalanen lijken vrijwel zeker van het kampioenschap, maar spelen de laatste weken zwaar ondermaats en wonnen zondag óók niet van Getafe.

Raphina en Alejandro Baldé waren in de eerste helft dicht bij de openingstreffer in de voorstad van Madrid, maar twee keer stond de paal in de weg. De zoektocht naar een doelpunt bleek ook in de tweede helft vruchteloos voor de ploeg van Xavi. Robert Lewandowski bleef eveneens weer droog staan.

Barcelona wacht nu al drie wedstrijden op een doelpunt. Na de harde nederlaag tegen Real Madrid in de halve finale van de Copa del Rey (0-4) werd er afgelopen maandag met 0-0 geremiseerd tegen Girona. In die duels ontbrak Frenkie de Jong door een blessure. Zijn rentree zit er wel aan te komen.