Jonk kent geen genade voor disciplinair geschorste pupil: 'Dit heeft team nodig'

Jonk kent geen genade voor disciplinair geschorste pupil: 'Dit heeft team nodig'

18-04-2023 13:57 Laatste update: 14:12
37

Wim Jonk kende geen genade om zijn speler Bilal Ould-Chikh voor de derde keer dit seizoen disciplinair te schorsen. De trainer van FC Volendam wilde niet ingaan op de specifieke reden, maar voor de camera van ESPN vertelde hij wel over de dynamiek in de groep.

"Tot nader orde hebben we hem weer uit de selectie gezet ja", vertelt Jonk over het gemis van Ould-Chikh. "Om disciplinaire redenen. Daar heb ik met hem een goed gesprek over gehad deze week, dus hij weet nu hoe ik erin sta. Ik vind het wel echt heel jammer want het is een goede voetballer, maar dit is wel wat het team nodig heeft. Hij laat steken vallen en dat is heel jammer."

De 25-jarige linkspoot uit Roosendaal hield het bij zijn vorige clubs niet mega lang vol. In Nederland speelde hij voor Willem II, FC Twente, FC Utrecht, ADO Den Haag en nu FC Volendam. Verder speelde hij voor het Portugese Benfica en het Turkse Denizlispor. Dit seizoen kwam de vlugge aanvaller tot twee doelpunten in negentien duels. Hij werd dus al twee keer eerder disciplinair geschorst door FC Volendam, maar ook toen werd niet bekend gemaakt waarom.