Ajax krijgt reactie uit Dortmund: 'Waardering voor de speler en voor ons'

Ajax krijgt reactie uit Dortmund: 'Waardering voor de speler en voor ons'

19-04-2023 14:54
79

Borussia Dortmund lijkt niet mee te willen werken aan een transfer van Julian Rijkhoff naar Ajax. Lars Ricken, directeur van de jeugdopleiding van Die Schwarzgelben, spreekt zijn vertrouwen uit in de achttienjarige spits.

Dortmund pikte Rijkhoff begin 2021 voor een klein bedrag op bij Ajax, omdat zijn contract afliep. Zelf voorkwam de Bundesliga-topclub onlangs een transfervrij vertrek van de jeugdinternational door hem een langdurige verbintenis te laten tekenen. Toch meldde BILD dat Rijkhoff in de belangstelling staat van zijn oude club. 

"Ik heb dat ook gelezen", reageert Ricken bij Sky Sport op de vermeende interesse van Ajax in Rijkhoff. "Als zulke clubs geïnteresseerd zijn, is dat in de eerste plaats een waardering voor de speler en ook voor ons. Het is heel normaal dat zulke spelers interesse wekken van grote clubs. Zeker als ze zo in de schijnwerpers staan", doelt de Dortmund-directeur op de doelpuntendrift van de jonge spits in de jeugd.

Mede daardoor lijkt Dortmund niet happig op een deal met Ajax. "Hij staat bij ons bijzonder hoog in het vaandel en sloot al eens aan bij de profs. Natuurlijk willen we dat spelers zich zo snel mogelijk ontwikkelen, maar we moeten jongens ook de tijd geven die ze nodig hebben."

Een verhuur van Rijkhoff behoort wellicht wel tot de mogelijkheden, aangezien hij onder meer Sébastien Haller en Youssoufa Moukoko voor zich weet in de pikorde. Bij Ajax zijn Dusan Tadic en Brian Brobbey momenteel de belangrijkste opties in de punt van de aanval.