Go Ahead Eagles mag stiekem dromen van play-offs na soevereine zege op Fortuna

Go Ahead Eagles mag stiekem dromen van play-offs na soevereine zege op Fortuna

23-04-2023 16:23
55

Go Ahead Eagles heeft een Burak Yilmaz-loos Fortuna Sittard zondagmiddag over de knie weten te leggen. In De Adelaarshorst werd het 2-0, waardoor de ploeg uit Deventer stiekem mag dromen van play-offs om Europees voetbal.

Om 'technische redenen' ontbrak Yilmaz zondagmiddag in Deventer. Wat er precies speelt is niet duidelijk, maar het is niet ondenkbaar dat de spits zijn laatste Fortuna-wedstrijd al gespeeld heeft. Zonder Yilmaz wist Fortuna alsnog goed partij te bieden aan Go Ahead, maar toch kwam het al na een kwartier spelen op achterstand. Willum Willumsson brak de ban voor de thuisploeg.

Toch bleef de wedstrijd in het vervolg gelijk opgaan. Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange wist zijn doel echter schoon te houden, terwijl het een kwartier voor tijd wel nog een keer raak was in De Adelaarshorst: invaller Xander Blomme besliste de wedstrijd met de 2-0. 

Door de overwinning klimt Go Ahead in ieder geval voor even naar de tiende plek. Het gat met nummer acht RKC Waalwijk, dat nu een play-offplek in handen heeft, is slechts twee punten. De Brabanders hebben echter wel nog een duel tegoed. Fortuna blijft steken op de twaalfde plek.