Koeman adviseert Simons over toekomst: 'Daar ontwikkel je je het beste van'

Koeman adviseert Simons over toekomst: 'Daar ontwikkel je je het beste van'

23-04-2023 23:15 Laatste update: 24-04-2023 09:07
90

Ronald Koeman denkt dat het verstandig is als Xavi Simons na dit seizoen nog een jaar bij PSV blijft. De bondscoach van Oranje verwacht dat het grote talent de juiste keuze zal maken omtrent zijn toekomst. 

De bondscoach was afgelopen woensdag op bezoek bij PSV, waar hij met Simons sprak over zijn toekomstplannen. "Ik ben niet de aangewezen persoon om dat nu hier op tafel te leggen, maar natuurlijk praat je daarover. Dat zijn stappen die voor een speler enorm belangrijk zijn. Ik schat Xavi wel in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen. Daar ontwikkel je je het beste van. Ik denk dus dat het goed is als hij gewoon nog een jaar bij PSV blijft", aldus Koeman zondagavond bij Studio Voetbal

De zestigjarige oefenmeester stelde had tegen zowel Frankrijk als Gibraltar een basisplaats over voor de PSV'er. "Voor het Nederlands elftal zie ik hem nu met name als een man voor de linkerkant. Ik denk dat hij wel naar de nummer 10-positie kan toegroeien. Maar voorlopig zie ik hem als linksbuiten."

Van der Vaart
Rafael van der Vaart adviseerde Koeman onlangs nog om de rest van het team om Simons heen te bouwen. "Maar dat vond ik niet zo’n goede tip", aldus een lachende Koeman. "Ik denk niet dat het goed is om een jongen van negentien al dat kaartje om zijn nek te hangen. Dat vond ik wel iets overdreven van Rafael. En dan zeg ik het nog netjes."