'FC Barcelona laat oog vallen op talenten van AZ na Youth League-winst'

'FC Barcelona laat oog vallen op talenten van AZ na Youth League-winst'

26-04-2023 16:30
66

Meerdere talenten van AZ hebben zich in de kijker gespeeld bij FC Barcelona. Ro-Zangelo Daal, Wouter Goes en Mexx Meerdink staan op een lijst van zeventien talenten die door de Catalanen worden gescout, meldt Diario SPORT.

De sportkrant stelt dat Barça jonge spelers uit alle categorieën in de gaten houdt, van onbekende talenten uit kleinere Europese competities tot namen als Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) en Rasmus Højlund (Atalanta Bergamo). 

Ook drie AZ'ers staan in het boekje van sportief directeur Mateu Alemany en zijn team. Ze maakten indruk met de winst in de UEFA Youth League. Daal is een negentienjarige linksbuiten, terwijl verdediger Goes en spits Meerdink al wat meer bekendheid vergaarden. Zij kloppen op de deur bij het eerste elftal van coach Pascal Jansen.

Barça blijkt een bewonderaar van de manier van werken in de jeugdopleiding van AZ. Technisch directeur Max Huiberts van de Alkmaarders kreeg zelfs een uitnodiging van Jordi Cruijff, technisch directeur van de Catalanen, om de banden aan te halen.