Promotie officieel binnen: na PEC keert ook Heracles Almelo terug in Eredivisie

28-04-2023 21:52 Laatste update: 22:10
93

Heracles Almelo is na een jaar in de Keuken Kampioen Divisie officieel weer terug op het hoogste niveau. De ploeg van trainer John Lammers won met 3-0 van Jong PSV, waardoor de achtervolgers de tweede plek niet meer van ze af kunnen nemen.

Voor de wedstrijd werd het belang van de promotie al erg duidelijk in Almelo. Het Erve Asito was compleet volgepakt en bij de opkomst van de spelers werd er een hoop vuurwerk afgestoken door de fans. Ook hadden de supporters sjaals met daarop de tekst 'Missie Promotie.'

Direct na het eerste fluitsignaal werd het duidelijk wat er op het spel stond voor Heracles. De thuisploeg begon heel agressief en kwam daardoor al snel op voorsprong. Ismail Azzaoui was op deze mooie avond in Almelo de gevierde man. In minuut negentien maakte hij zijn eerste goal en een kwartier later deed hij dat nog eens dunnetjes over. Heracles kon daardoor met een 2-0-voorsprong op rozen de rust in.

Na rust leek Jong PSV even aan zet. De Eindhovenaren kregen wat kansen, maar daadkrachtig bleken ze niet in Almelo. Heracles kwam daardoor weer beter in de wedstrijd en pakte de teugels weer over. Vleugelverdediger Marco Rente mocht uiteindelijk nog de derde maken. Door de overwinning op Jong PSV is de promotie officieel binnen. Heracles Almelo is daardoor net als PEC Zwolle na een jaar weer terug in de Eredivisie.