Boskamp vreest: Feyenoord zal weer worden leeggeroofd

Boskamp vreest: "Feyenoord zal weer worden leeggeroofd"

29-04-2023 18:43
104

Jan Boskamp geniet dit seizoen met volle teugen van Feyenoord, maar hij vreest al voorzichtig voor een nieuwe leegloop. Het clubicoon weet dat er onder meer aan Santiago Gimenez, Orkun Kökcü en coach Arne Slot wordt getrokken.

"Feyenoord speelt een schitterend seizoen, maar ze zullen weer worden leeggeroofd. Dan moet je volgend seizoen weer opbouwen. Als ik alles moet geloven, dan houden we twee spelers over", vertelt Boskamp bij RTV Rijnmond. Onder meer aan Gimenez wordt getrokken. Toch vindt de analist het te vroeg voor de Mexicaanse spits om te vertrekken. "Hij is nog jong, dan zou ik zeggen: blijf nog een jaar om je door te ontwikkelen."

Dat Kökcü een stap gaat zetten, lijdt bijna geen twijfel meer. "Waar zijn plafond ligt weet ik niet, maar wat de trainer wel goed heeft gedaan is hem belangrijk maken. Alles gaat via Kökcü", stelt Boskamp. "Als ik het zo hoor gaat hij naar Arsenal. Ze willen een vervanger voor Granit Xhaka halen. Als je die bedragen hoort, denk ik niet dat hij bij ons blijft."

Boskamp sluit ook een vertrek van Slot niet uit. "Als supporter zeg ik dat Slot moet blijven. Als kenner zeg ik dat hij het nooit meer beter kan doen, of hij moet met Feyenoord de Champions League winnen. Hij kan bij Spurs bijvoorbeeld alles opbouwen en dan naar de Champions League. Ze hebben daar wel een voorzitter die denkt dat hij het heeft uitgevonden met Daniel Levy, maar ze hebben een mooi stadion en bijna als enige geen schuld."

Boskamp weet al wie Slot zou moeten opvolgen. "Je moet de trainer van AZ halen", doelt hij op Pascal Jansen. "Hij doet hetzelfde als Slot. Ze hebben ook samengewerkt."